Senovka grécka: Najlepšie bylina pre mužov

Nie každý muž nachádza záľubu v bylinkách. Väčšina sa stále ešte radšej pozerá na relácie o autách, alebo hrá futbal. Na čom nie je nič zlé. Len potom prichádzajú o dôležité informácie. Treba o tom, čím im môže byť prospešná senovka grécka. Preto vám dáme príležitosť dozvedieť sa to najdôležitejšie priamo od nás.

Znalosť bylín sa väčšinou pripisuje ženám. Najskôr preto, že mnohé z nich v minulosti zastávali funkciu babky bylinkárky. Tiež im musíme pripísať kredit za to, že sa oveľa aktívnejšie zaujímajú o svoje zdravie. (A spolu s ním aj o to naše.)

Lenže, existujú situácie, kedy nám naše pasivita a neznalosť vyložene škodia. Zvlášť, keď príde reč na produkciu testosterónu, na výšku libida alebo na úroveň telesnej a psychickej energie.

Keďže sú to veci, ktoré sa týkajú každého muža, je vo vašom vlastnom záujme sa zoznámiť s tým, v čom vám môže byť teraz, alebo v budúcnosti nápomocná senovka grécka.

čo je to senovka grécka

Jej účinky ocenia predovšetkým muži

O Senovke grécke sene sa traduje, že pomáha s impotenciou a zvyšuje libido. Niektorí ju dokonca považujú za afrodiziakum. Kde je ale pravda? A môže nám senovka grécka ponúknuť ešte niečo naviac?

V prvom rade sa senovky používala (a občas doteraz používa) na podporu dojčenia, ktoré je nevyhnutné pre výživu dieťaťa. (A tým pádom ju v niečom ocenia aj ženy.)

Ďalej nám ponúka:

  • Zvýšenie hladiny testosterónu u mužov
  • Vyššia libido
  • Schopnosť ovplyvňovať hladinu krvného cukru
  • Schopnosť ovplyvňovať krvný tlak
senovka grécka účinky

Ako obvykle to ale ešte nie je úplne všetko. V súčasnej dobe prebiehajú štúdie, ktoré naznačujú, že senovka vedie k poklesu apetítu, čo by mohlo mať pozitívny vplyv na telesnú váhu. S tým môže súvisieť aj priaznivý vplyv na hladinu cholesterolu, ktorý zvyčajne hrozia problémy s pečeňou a s kardiovaskulárnym systémom. Zaujímavá pre vás môže byť aj informácia o tom, že prebehli aj pokusy s efektom senovky gréckej gréckeho sena na pálenie záhy.

Ako môžete vidieť, rozhodne ide o zaujímavé poznatky, z ktorých niektoré využije prakticky každý.

Pozitívne vnímané je u tejto rastliny aj to, že nie sú známe žiadne kontraindikácie (iba s liekmi na diabetes), alebo vážnejšie nežiaduce účinky. U citlivejších jedincov sa môže prechodne objaviť problém so zažívaním.

Užívanie senovky gréckej

Senovka grécka sa predáva ako korenie. Zvyčajne sa ho ale neodporúča konzumovať samotné kvôli jeho nepríjemné vôňu. Ďalej sa stretávame s extraktom a práškom.

Užívanie senovky gréckej

Úplne najobľúbenejšie sú ale prírodné doplnky stravy, ktoré ju obsahujú. Môžu byť buď jednodruhové, alebo kombinované. Napríklad s ženšenom, Tribulus terrestris a Macou peruánsku. V takom prípade môže dôjsť k zvýšeniu libida aj k dočerpania fyzickej a psychickej energie, ktorá je dôležitá k práci a k udržaniu si aktívneho života.

Výhodou tejto voľby je to, že nemusíte riešiť pomery, ani zháňanie jednotlivých byliniek zvlášť. Len si vezmete kapsulu podľa návodu, ktorý uvádza výrobca a máte hotovo. Nemusíte sa starať o nič ďalšie. Snáď len o to, aby ste robili to, čo vás napĺňa a baví.

Máte so Senovkou gréckou nejakú osobnú skúsenosť?