Najlepšie bylinky na zvýšenie testosterónu

Keď sa mužom zníži hladina testosterónu, môžu sa cítiť bez energie, v depresii a málo sexuálne výkonní. Čo sú veci, ktoré nikomu z nás rozhodne neprinesú nádej, či aspoň trochu lepšiu náladu. Nie je ale táto príležitosť vhodná k vyskúšaniu byliniek?

Muži si veľmi zakladajú na svojej výkonnosti, libidu i vzhľadu. Preto mnoho z nich práve dvakrát neteší, že začínajú postupom času plešatět a priberať. A to ešte netuší, že rad z nich čakajú za pár rokov dlhodobé problémy so zväčšenou prostatou.

Priznávame. Takto to na prvý pohľad nevyzerá ani trochu pozitívne. Z čoho sa radovať, keď to bude (s veľkou pravdepodobnosťou) stále len horšie? A má celoživotné snaženie vôbec nejaký zmysel?

Keď nebudete spĺňať zlej nálade a prečítate si niečo o bylinkách pre mužov, tak určite!

čo spôsobuje nedostatok testosterónu

Čo spôsobuje nedostatok testosterónu

Nedostatok testosterónu je spôsobený tým, že starneme. (Najväčší produkciu máme od puberty do asi 30 rokov veku.) Takže ide o úplne prirodzený proces. Samozrejme ho ale môže ovplyvniť to, ako sa k sebe správame, alebo či netrpíme nejakou naozaj vážnou chorobou.

Negatívne dopady na má liečba rakoviny (chemoterapia a ožarovanie), alkoholizmus, HIV alebo cirhóza pečene. Pozor si dávajte aj na zdravie svojich obličiek.

Najúčinnejšia bylinky na testosterón

Kotvičník zemný

V poslednej dobe sa všade hovorí o rastline, ktorá nesie meno kotvičník zemný. Väčšinou sa o nej hovorí, že zvyšuje hladinu testosterónu a zlepšuje fyzické (a hlavne športové) výkony. Čo nie je pravda, ale jeden nafúknutý mýtus. Zo štúdií je zrejmé, že kotvičník túto schopnosť nemá a asi ju ani nikdy mať nebude.

To ale neznamená, že je bezcenný. Preukázalo sa totiž, že môže mať pozitívny vplyv na zvyšovanie sexuálnej túžby. A tá pokles testosterónu zvyčajne sprevádza. Takže, ak chcete byť pri chuti ako za mlada, kotvičník zemný by ste rozhodne mali v najbližšej dobe vyskúšať.

Kotvičník zemný testosteron
Maca peruánska testosteron

Maca peruánska

To, že staroveké civilizácie nepoznajúc možnosti moderných liečiv neboli hlúpe, skvele dokazuje maca peruánska. Ide o prírodný prostriedok, ktorý hojne používali obyvatelia Peru. Najčastejšie ním vyvolávali sexuálnu túžbu a zlepšovali plodnosť. O mácie sa však hovorí, že môže mať pozitívny vplyv na to, koľko máte energie.

Z ďalších benefitov, ktoré vám môže maca ponúknuť, by sme spomenuli schopnosť ovplyvňovať náladu a blahodarný vplyv na vzhľad a zdravie kože. Zaujímať by vás mohli aj jej možné protektívne vlastnosti, ktoré majú za cieľ udržať normálnu veľkosť mužskej prostaty.

Senovka grécka

Ďalšie dobre známou rastlinou s dlhoročnou tradíciou je senovka grécka, ktorá pochádza z oblasti Stredomoria. Tam sa bežne používa ako korenie. Samostatne sa ale obvykle veľmi neodporúča, pretože nemá moc príjemnú vôňu.

Čo ale dokáže? Bežne sa spája so schopnosťou zvyšovať, alebo aspoň zmierňovať príznaky poklesu testosterónu u mužov. Tiež by mala mať pozitívny vplyv na libido a na kvalitu spermií. Muža by mala potešiť aj predpokladaná schopnosť znižovať cholesterol, ktorý je jedným z hlavných vinníkov kardiovaskulárnych chorôb.

Senovka grécka
Ženšen koncentrácia testosteron

Ženšen

V tomto sprievodcovi bylinami a ich účinky musíme spomenúť aj ženšen, ktorý je často používaný v Ázii. Asi úplne najznámejší je jeho schopnosť dodávať telu energiu. Niekto tiež uvádza, že je schopný sa po ňom lepšie sústrediť a učiť.

Zaujímavé je na ňom tiež to, že ho staroveké civilizácie používali v prípade, že niekto v ich okolí trpel problémami s erektilnou dysfunkciou. Tiež môžete ťažiť z jeho schopnosti bojovať proti zápalom a posilňovať imunitný systém.

Čo z toho vyplýva? Že každá z týchto prírodných zložiek má rad plusov, ktoré by vám mohli uľahčiť váš prechod do novej životnej etapy. Než ich však brať samostatne, skúste využiť účinky všetkých naraz. Stačí, keď vyskúšate dlhodobé užívanie prírodných doplnkov stravy, ktoré ich majú vo svojom zložení.

Vložiť komentár