Najčastejšie dôvody prečo nemáte chuť na sex

Túžba sa milovať je extrémne dôležitá. Nebyť jej, ľudstvo už dávno vymrelo. Možno preto nám ju príroda nadelila tak silnú. Problém je v tom, že náš súčasný spôsob života môže spôsobiť nechuť k sexu. A to aj keď je všetko ostatné v poriadku. Ak by ste to radi zmenili, urobte toto!

Nemáte chuť na sex a namiesto toho by ste sa radšej pozerali na futbal, alebo lepili modely lietadiel? Žiadny problém. Ale len za predpokladu, že vám táto situácia nevadí. Prípadne vášmu náprotivku, ktorý by si s vami rád plánoval romantické dostaveníčko, počas ktorých by sa prehlbovala vaše spoločná intimita.

V takom prípade by ste mohli naraziť na obrovský problém, ktorý by mohol vyústiť v dlhodobú frustráciu, či v horšom prípade v neveru, ktorá by mohla váš inak pekný vzťah nenávratne poškodiť.

Čo sú rozhodne dôvody, ktoré by vás mali viesť k tomu, aby ste začali aktívne podnikať kroky, ktoré vám navrátia váš sexuálny apetít. Aspoň občas. Ale ako na to?

nechuť k sexu

Najčastejšie dôvody nechuti k sexu

V prvom rade je dôležité porozumieť tomu, prečo nemáte chuť. Hlavne, keď viete, že ste ju nedávno ešte mali. Samozrejme, za touto situáciou môžu byť partnerské nezhody, alebo starnutia, ale nemožno vylúčiť ani iný (a napríklad aj vážnejšie) dôvod.

Škodu dokáže napáchať:

  • Pokles hladiny testosterónu
  • Nízke sebahodnotenie
  • Depresia a úzkosť
  • Stres
  • Cukrovka
  • Obezita
  • Vysoký krvný tlak
  • vysoký cholesterol
  • Orgánové zlyhanie (srdce, pľúca, obličky, pečeň …)
Strata chuti na sex

Negatívne dopady na sexuálnu túžbu má aj vyčerpanie. Je jasné, že ak celý deň beháte v práci a ste neustále pod tlakom, tieto nešváry si prinesiete aj domov a následne do postele. Je preto dôležité poznať spôsoby, ako si uľaviť od nahromadeného napätia.

Samozrejme, je ale možné, že to nebude tak horúce. Sex vás napríklad nebaví preto, že robíte stále to isté dokola. Čo sa po niekoľkých rokoch vzťahu alebo manželstva omrzí. V takom prípade sa rozhodne hodí prevziať iniciatívu a skúsiť niečo nové. Začať môžete napríklad nákupom erotických pomôcok, ktoré nabudúce vyskúšate v posteli.

Ako zvýšiť chuť do sexu

Nikto by sa nemal k sexuálnemu styku nútiť. Existujú ale situácie, kedy je rozhodne vhodné sa aspoň pokúsiť urobiť nejakú zmenu. (Napríklad v prípade, že ste spokojní a svoj vzťah považujete za nadštandardne kvalitné. A len tá sexuálna túžba vám v ňom chýba.)

ako-zvysit-chut-na-sex

Okrem toho, že by ste mali aspoň trochu zmeniť svoj súčasný životný štýl (viac spánku a odpočinku, pohyb, liečba chronických chorôb …) by ste si mali dopriať vitamíny a bylinky, o ktorých sa vie, že majú blahodarný vplyv na normálne fungovanie reprodukčného ústrojenstva. Spomenúť by sme mohli vitamín E, zinok alebo kotvičník zemný, ktorý vás dokáže prekvapiť tým, že aj zo sebemenší iskričky výkres jasne planúci oheň.

Tiež vám neuškodí, keď skúsite:

  • Banán
  • Čiže papričky
  • Výrobky z kvalitného (vysokopercentného) kakaa
  • Vajcia
  • Bravčové mäso a arašidy (obsahujú vitamín B1, ktorý je dôležitý pre správne prenášanie vzruchov nervovou sústavou)
  • Ryby (sú bohatým zdrojom nenasýtených mastných kyselín Omega-3)

Ak myslíte, že vám zmena jedálnička nestačí, skúste ďalšie tipy a triky, ako sa môžete vrátiť zase späť do hry.

Určite obmedzte, alebo úplne skoncujte s niektorými svojimi neresťami, ako je fajčenie a pitie alkoholu. Pre získanie väčšieho sebavedomia (a prípadne i chuti) stavte na osvedčenú masturbáciu. Tú môžete prevádzkovať buď osamote alebo s náprotivkom. Tiež sa pokúste tráviť viac času vonku. Zvlášť za slnečného počasia. Je možné, že na vašu sexualitu má vplyv zlá nálada, ktorá môže byť spôsobená nedostatkom vitamínu D.

Je to alchýmia, ale s trochou snahy a kvalitným doplnkom stravy na prírodnej báze nejde o nič, čo by sa nedalo zvládnuť.

Vložiť komentár