Problémy s erekciou: Príčiny a ich riešenie

Erekcia je mimoriadne dôležitá, pretože bez nej by nemohol nastať úspešný pohlavný styk zameraný na reprodukciu. Keďže dnes bodujú muži, ktorí majú erekciu doslova na požiadanie, je pochopiteľné, že ak niekde niečo nefunguje, je to zdrojom zlej nálady a zníženého sebavedomia. Ako vyriešiť problémy s erekciou? A môže byť na vine andropauza?

Problémy s erekciou nie sú v populácii ojedinelé, aj keď sa o nich často nehovorí. Keďže erekciu ovplyvňuje zdravie, únava, psychika a atmosféra vo vzťahu, z času na čas môžete ísť spať až večer.

V prípade, že sa tento scenár nevyskytuje príliš často, nemusíte si kvôli nemu robiť vrásky na čele. Je to úplne normálne a stáva sa to aj mladším ľuďom. Problém nastáva vo chvíli, keď nedosahujete normálnu erekciu podozrivo často. Vtedy to zvyčajne niečo znamená.

Ak aj vy bojujete s týmto fenoménom, v nasledujúcich niekoľkých odsekoch vám načrtneme všetko dôležité, čo by ste o ňom mali vedieť.

problémy s erekciou príčiny řešenie

Aké problémy s erekciou vás môžu postihnúť?

Problémy s erekciou môžu byť veľmi rôznorodé. Z tohto dôvodu by ste sa s nimi mali oboznámiť.

Môže vás postihnúť:

  • Nedosiahnutie erekcie
  • Neudržanie erekcie príliš dlho
  • Predčasná ejakulácia
  • Nedosiahnutie orgazmu

Keďže vo všetkých týchto situáciách budete pociťovať nepríjemné pocity, muži s erektilnou dysfunkciou môžu mať tendenciu vyhýbať sa sexuálnej aktivite (pre istotu).

Najčastejšie príčiny problémov s erekciou

Erekcia je veľmi citlivá na širokú škálu faktorov. Môžeme začať napríklad poklesom mužského pohlavného hormónu testosterónu, ktorý je zodpovedný za normálnu sexualitu a plodnosť. K postupnému poklesu dochádza od 30. roku života (približne 1 % ročne), takže časom môže dôjsť k jeho nedostatku. Navyše môžete jeho pokles podporiť nezdravým životným štýlom, takže skočíte rovno do andropauzy.

Okrem toho môže byť na vine aj zlé fyzické a duševné zdravie, ktoré sa môže preniesť do vášho sexuálneho života.

Možné príčiny:

  • Diabetes
  • Vysoký krvný tlak
  • Depresia
  • Nadváha
  • Stres
  • Epilepsia

A mnoho ďalších. Z tohto dôvodu sa všeobecne odporúča, aby muži nezanedbávali zdravý životný štýl.

erekcie testosterón libido

Nedostatok testosterónu a nízke libido

Keďže pokles testosterónu prichádza s vyšším vekom, tento problém sa považuje za relatívne normálny. Keďže však muži nechcú upadať do depresívnych nálad, chcú si užívať sexuálny život a majú záujem o udržanie normálnej fyzickej kondície, je pochopiteľné, že hľadajú spôsoby, ako si v tejto situácii pomôcť. Testosterón zvyčajne podnecuje sexuálne správanie a agresivitu, teda atribúty, ktoré sa spájajú so „skutočnou mužnosťou“, takže je logické, že ak nimi momentálne neoplývate, môžete očakávať odsúdenie a výsmech.

Ako podporiť libido a testosterón?

Aj keď vyzerá čierne, nebude to také zlé. Našťastie pre vás sa problémy s erekciou a nízkym testosterónom dajú vyriešiť prírodnými prostriedkami. Jediné, čo musíte urobiť, je chcieť s tým niečo urobiť.

Prvým krokom môže byť dlhodobé užívanie prírodných doplnkov stravy pre andropauzu, ktoré obsahujú komplex niekoľkých látok, ktoré podporujú normálnu hladinu testosterónu a libida.

V ich zložení hľadajte:

A ďalšie látky, ktoré tiež prispievajú k normálnej hladine energie, normálnej plodnosti a zdraviu kostí.